Projektinformation
Arkitekt DinellJohansson
Beställare Åke Sundvall
Byggstart v 39 2022
Antal bostäder 300
Kontaktperson

Är ni intresserade av att påbörja ett projekt, eller är ni på jakt efter en komplett leverantör?

Hanna Zetterholm

0670-64 84 31 Skicka e-post
Projektbeskrivning

Barkarbystaden är ett stort stadsbyggnadsprojekt i Järfälla där det planeras för totalt 18 000 nya bostäder intill Barkarby handelsplats.

Mitt i området bygger fastighetsbolaget Åke Sundsvall kvarteret Atlas med 300 bostäder fördelat på såväl hyresrätter som bostadsrätter och äganderätter. Bostäderna är från små ettor till 5-rumsbostäder i två plan, fastigheten kommer även inrymma garage och kommersiella lokaler i gatuplanet – bland annat en matbutik.

Kvarteret Atlas som ritats av arkitekterna DinellJohansson hålls ihop av de nedersta våningarna för att sedan fördelas på fyra huskroppar. Resultatet blir bland annat en skyddad innergård en trappa upp som bara kan nås av de boende. Bottenplan kommer att ha en fasad i slipad betong medan bostadsplanen kommer att ha en spritputsfasad.

Attacus Stomsystem har tillsammans med arkitekter och konstruktörer arbetat fram den bästa stomlösningen tillsammans med Åke Sundvalls projektorganisation. Betongstommen med väggar, balkar, bjälklag och balkonger börjar levereras och monteras i början av oktober 2022 för att vara monterad i april 2023.