– Arbetet med Svanenmärkta Skidskytten påbörjas nu i december. Det blir vårt andra kombiprojekt där vi producerar, levererar och monterar stommar i betong och trä, berättar Sofia Steging, projektledare på Attacus Stomsystem.
Brf Skidskytten kommer att bli ett trivsamt område nära centrum och med goda möjligheter till friluftsliv. Lägenheterna är inflyttningsklara hösten 2022.
– Det blir Svanenmärkta lägenheter, vilket ställer krav även på oss som leverantör, säger Sofia.
Totalt ska 54 lägenheter byggas. Planlösningarna blir mindre lägenheter, fördelat på tvåor och treor, i två huskroppar som får fyra respektive fem våningar. Byggentreprenör är Peab Bostad AB.
– Detta är vårt tredje projekt på kort tid tillsammans med Peab i Östersund. Vi har ett bra samarbete och det är fördel att ha en återkommande beställare, säger Sofia.

Allt fler kombiprojekt

Attacus Stomsystem är väl rustat för att möta en ökad efterfrågan på byggkonstruktioner där man kombinerar trä och betong. I ett tidigare kombiprojekt har företaget gjort en utbyggnad av Hotell Södra Berget i Sundsvall. Ett tredje projekt är planerat att starta i Stockholm.
– Det är roligt att vi får leverera allt fler kombiprojekt, säger Sofia Steging, som ser fram mot att nu få leda projektet i Östersund.
– Rollen som projektledare är ny för mig, men jag känner att jag har mycket att tillföra med min bakgrund. Det är jättespännande att få förtroendet att leda detta projekt, säger hon.

Framtidens byggande

Sofia kommer från konsultbranschen där hon har arbetat i tio år med projektering och konstruktion, med fokus på trä och betong. Våren 2020 började hon på Attacus Stomsystem.
– Jag vill komma närmare kärnverksamheten och jobba mer med produktion och montage. När Attacus Stomsystem bildades var det helt i linje med hur jag ser på framtidens byggande och en utveckling som känns väldigt spännande, säger Sofia.
Vad ser du som främsta utmaning i projektet i Östersund?
– Utmaningen är att sy ihop allting i projektet. Brf Skidskytten är ett helhetsåtagande där vi producerar, levererar och monterar betongstommar och isolerad utfackningsvägg i trä. Det känns mycket inspirerande att skräddarsy stomsystem, utifrån våra uppdragsgivares önskemål och kunna leverera kompletta helhetslösningar, säger Sofia.
Attacus Stomsystems styrka

Styrkan hos Attacus Stomsystem är samtidigt fyra produktionsanläggningar, som säkerställer tillverkning och leveranser av kompletta stommar i trä och betong.
– Vi fokuserar på att kontinuerligt utveckla lösningar för modernt byggande i trä och betong, avslutar Sofia Steging.

Sofia Steging, projektledare för Skidskytten
Sofia Steging, Attacus Stomsystems projektledare för Skidskytten i Östersund