Mattias Marktin tillträder som ny vd för Attacus Stomsystem

[210802]

Idag, den 2 augusti, tillträder Mattias Marktin tjänsten som VD för Attacus Stomsystem. Han kommer närmast från Lundstams Återvinning i Östersund och ska leda Attacus Stomsystem in i framtiden.

– Det är en ny och spännande bransch för mig, säger Mattias Marktin och fortsätter; med min bakgrund som ledare inom industriell produktion och produktutveckling tror jag att jag kan bidra med en positiv utveckling för Attacus Stomsystem.

Närmast kommer Mattias Marktin från posten som VD för Lundstams i Östersund men har tidigare varit vd för Jonsson & Paulsson Industri samt en rad olika befattningar inom Volvo, senast som fabrikschef på Volvo Construction Equipment.
– Jag har tidigare haft kontakt med Attacus som kund och fått en mycket positiv bild av koncernen, de är proffsiga. Att få möjlighet att kliva in som vd i en spännande, rolig och utmanande bransch, i ett bolag jag har respekterat sedan tidigare är en möjlighet jag inte ville missa, fortsätter Mattias.

 

Enkelhet och tydlighet

I sitt arbete som ledare strävar Mattias efter enkelhet och tydlighet, alla medarbetare ska veta vad som är viktigt och hur verksamheten går. Mattias jobbar mycket med att koppla strategi med effektuering i operativt arbete, ledning och delegering men också noggrann uppföljning där så lite som möjligt lämnas åt slumpen.
– Jag tror på det synliga ledarskapet där tydliga förväntningar, målsättningar och kunskap är utgångspunkter för ansvarstagande på alla nivåer i organisationen, säger Mattias Marktin och fortsätter; det innebär att jag vill ha nära kontakt med organisationen operativa verksamheter och säkerställa att vi når våra mål, avslutar Mattias.