Attacus Stomsystems kombinationsstommar på Norrberget i Vaxholm

[220421]

 

Sedan i slutet av mars 2022 har Attacus Stomsystem börjat producera, leverera och montera kombinationsstommar till Besqabs projekt på Norrberget i skärgårdspärlan Vaxholm.

 

Norrberget är ett nytt bostadsområde med högt läge och hög standard beläget i centrala Vaxholm. Området har fantastisk skärgård och den vackra skärgårdsstaden inpå knutarna. Bostadsutvecklaren Besqab har med sina arkitekter skapat område bestående av sju kvarter. De högkvalitativa bostäderna är fördelade på ettor upp till sjurummare på 138 kvm med tillhörande garage. I projektet ingår också parhus-radhuslängor vid sidan av flerfamiljshusen.
– Det är verkligen ett speciellt område i en speciell miljö, berättar Torbjörn Björkman, projektledare på Attacus Stomsystem och fortsätter; Norrberget är ett mycket bra exempel på vårt sätt att arbeta med rätt material på rätt plats för att få till ändamålsenliga stommar och behaglig arbets- och boendemiljö.

 

Prefabricering för att optimera produktion och montage
Attacus Stomsystem har varit med i projektet redan från början för att leverera och montera stommar, väggar, utfacksväggar och tak. Leveranserna började under vecka 14 2022 och inflyttning i de första lägenheterna sker preliminärt Q1 2023.
– I och med att vi levererar och monterar kan vi optimera produktionen i våra fabriker för smidig och snabb montering på plats. Vår del av uppdraget blir klar redan i höst då övriga hantverkare kan färdigställa bostäderna i skydd från väder och vind, avslutar Torbjörn Björkman.

 

Ytterligare information om projektet:
Torbjörn Björkman, projektledare: torbjorn.bjorkman@attacusstomsystem.se
Pär Lundin, försäljnings- och projektchef: par.lundin@attacusstomsystem.se