Attacus Stomsystem och Peab utmanar byggtraditioner i Östersund

[201127]

Bostadsområdet Skidskytten är ett exempel på Attacus Stomsystems satsning på kombinationsstommar med både trä och betong. Skidskytten är det andra kombinationsprojektet i ordningen och fler är avtalad.

 

När Peab bygger bostadsområdet Skidskytten ansvarar Attacus Stomsystem för all samordning mellan de olika stommaterialen. Det gäller i såväl projektering och produktion som i leverans och montage. Skidskytten är det tredje projektet som genomförs tillsammans med Peab på tre år, de tidigare projekten i Östersund är hyresrätterna i Tallbo åt Östersundshem samt Söderbo åt Diös. Projekten tillsammans med Peab har genomsyrats av en effektiv bygg­process, nu ska den för första gången tillämpas på ett kombinationsprojekt där både betong och trä används i stommen.

– Attacus Stomsystem är den första leverantören på marknaden som erbjuder denna typ av affär där vi har kontroll över projektering, tillverkning och montage. Det innebär att vi ger en säkrare och mer kostnadseffektiv byggprocess med mindre spill, säger projekt­ledaren Sofia Steging, projektledare på Attacus Stomsystem.

 

Produktionen av betong- och träelement kommer att ske i Strömsund och Hammerdal på tre av Attacus Stomsystems fyra anläggningar. Projekterings- och konstruktionsarbetet har påbörjats och produktionen startar i december 2020. Montage på plats i Östersund startar i februari och stommarna ska vara klara under april månad.

 

Attacus Stomsystem är specialister på stommar i trä och betong för stora hus. Företaget med huvudkontor i Strömsund har produktionsanläggningar i Fågelfors, Hammerdal och Strömsund och har ca 300 anställda. Attacus Stomsystem är ett helägt dotterbolag till Attacus Invest och beräknas omsätta 500 miljoner kr 2020.

 

Följ projektresan från start till färdig leverans här »

 

Ytterligare information om Skidskytten och Attacus Stomsystem:
Projektledare Sofia Steging – sofia.steging@attacusstomsystem.se
Försäljnings- och marknadschef Pär Lundin – par.lundin@attacusstomsystem.se, 0670-64 84 14