Allt du behöver i betong, trä och även stål från samma leverantör

Inom Attacus Stomsystem har vi egna fabriker för betongelement till stommar och fasader för riktigt höga bostads- och kontorshus, men också för mindre byggnader i trä eller betong. Vi har arbetat med prefabricering i över 50 år och vår erfarenhet och våra högt ställda krav på kvalitet och leveranssäkerhet har bland annat inneburit att vi bidragit till landmärkesbyggnader som Norra Tornen och Kista Tower.
Våra produktionsenheter ligger i jämtländska Strömsund och Hammerdal samt i småländska Fågelfors. Attacus Stomsystem har marknadens mest kompletta erbjudande. Vi har till och med utvecklat lösningar för hybridbyggnader i trä och betong – som exempelvis betongbjälklag för trävägg. Vi dekorerar fasader i betong och trä, bygger utemiljöer och påverkar stadsbilder.

I Strömsund har vi mycket stor kapacitet för stomelement och storskalig tungstomme. Vi är en av få i Sverige som kan tillverka balkar och kassetter med extrema spännvidder. Vi har under lång tid lärt oss fantastiskt mycket om ytbehandling och fasader. Våra kunder utmanar oss ständigt med nya idéer om hur betong kan se ut och vi är glada att kunna matcha deras visioner – ibland även ta deras visioner ett steg till.

I Hammerdal har vi Sveriges modernaste produktion av tung utfackningsvägg. I våra trähusfabriker kan vi tillverka väggar, bjälklag, takkassetter och takstolar för både små och stora bostadsprojekt.

En mångfald av kunskap inom konstruktion och bygg

I vår arbetsstyrka finns drygt 300 personer i åldrarna 20 till 67 år från ett tiotal nationaliteter. Vi handplockar våra medarbetare baserat på deras egenskaper och kompetens, då får språk helt enkelt inte vara ett hinder; den tröskeln hanterar vi. Det har lönat sig genom stark lojalitet och en mångfald av erfarenheter, perspektiv och idéer. Attacus Stomsystem är ett nytt företag men vi står för drygt 50 års svensk byggnadshistoria med internationell prägel. Välkommen att höra av dig, vi bidrar gärna med all vår kunskap om produktion, konstruktion och fasaduttryck.